Ledig dag!

Idag har man varit ledig, eller ledig och ledig. Jag har städat hela huset så det är rent och snyggt till helgen när man ska jobba.
När jag hade städat gick jag och barnen ut en sväng. Barnen ville åka skidor. Det är bra när man har ett riktigt skidspår på andra sidan vägen bara. Man behöver inte fara med någon bil inte.
Axel provade sina nya skidor och Alvin provade sina nya skidor i spåret, det gick som bara den och roligt tyckte de att de va.
Efter en sväng på spåret blev de lite hungriga på lunch så då gick vi in och åt köttbullar och stuvade makaroner som barnen gillar, sedan vart det lite mys och vi tittade på film.
När älsklingen kom hem for vi till stan och handlade mat. Alvin var hos mormor och morfar men Axel följde med. Kalle var även på Wear it och handlade 2 par nya jeans och en jätte snygg jacka för 1/2 priset.
På vägen hem svängade vi in till brorsan och Marissa och hälsade på en sväng.
Nu ska jag gå och titta på tv och sedan tror jag att man kryper ned och sover, skönt!!

                                                               

                                          
                                                                                               

                                           

                                                                                            
                                          

Skridskokväll!

I kväll var jag och Alvin väg och provade att åka skridskor, men Alvin tyckte det var svårt. Men man måste ju träna för att kunna.
Axel var hemma med Kalle för han är inte riktigt pigg än.
Idag har jag gjort stan. Jag har shoppat presenter till Alvins födelsedag, varit och tittat på lite kläder till mig. Hittade en grå svart tunika och så köpte jag strumpbyxor till, snyggt!!!
De är roligt att ha något nytt ibland. Oftast blir det att man handlar mest åt barnen, men man behöver ju själv också.
På eftermiddagen var jag på kurs på Lindgården, det handlade om att förebygga fallolyckor.
Nu ska jag titta på tv en stund, ha det så bra

Andra avenyn!

Ja nu har man averkat en dag igen. Varit på en kanon kurs som handlade om kost för äldre. Det var jätte kul och intressant faktiskt.
Axel sämre i sin förkylning, 39 graders feber och jätte ont i benen. Vet inte om han har växtvärk eller om det hör till influensan.
Alvin pigg och har varit på dagis idag. Nu sover båda barnen och jag skall gå och titta på andra avenyn. Vi hörs!


En arbetsdag !

Ja nu har man jobbat sitt första pass efter influensan och det gick ju bra.
Såg en glimt av bröllopet som var i kväll på 4:an. Snacka om bröllop. Ja nu sitter man och fikar lite och skall snart  krypa till kojs. Är faktiskt ganska trött, sov så dåligt i natt.
Imorgon väntar en ny arbetsdag, men jag jobbar bara en stund, sedan ska jag på kurs på eftermiddagen, kul att göra något helt annat.
Hoppas bara att det inte snöar så mycket, tycker inte om snöoväder när man ska köra efter vägarna. Ja ja men vi syns förhoppningsvis i morgon någonting. Godnatt mina vänner!!


En ny dag !

                                                                         

Ja då var det Måndag då. Veckorna bara rusar iväg. Idag börjar man ska prova att jobba efter man har varit sjuk i 2 veckor. Axel ska vara med sin morfar idag och mysa. Axel har lite feber och ont i huvudet, och en hemsk hosta har han.
Det är tur man har mormor och morfar som alltid ställer upp när vi behöver hjälp med barnen. Det är man tacksam för.
Nu ska jag gå och plocka ihop lite här hemma innan man ska fara på jobbet, men jag skriver något mer framöver så vi hörs kramiz


Bad!

När barnen hade somnat tog sig jag och Kalle ett hett bad. Det var härligt!
Lägger in en bild till min älskling !






Ja då var det Axels tur då!

Ja nu har Axel blivit dålig han också. Känns jätte varm och en hemsk hosta. Så imorgon blir han hemma från förskolan så han kan vila och bli frisk.
Det är väl inte så konstigt egentligen om han blir sjuk, genom att både jag och Alvin har varit gräsligt dåliga i denna influensa.


                                                                                               

Korv grillning!

Idag på förmiddagen gick barnen och Kalle ut för att skotta snö. Det har ju kommit en hel del snö i natt som det såg ut.
Efter ett tags skottande var det dags för lunch , så då kom vi på att vi skulle göra upp en liten eld på baksidan av huset. Kalle och barnen fixade med elden så passade jag på att fara fram på ica och handla lite korv, bröd  och festis. När jag kom hem hade de gjort en fin brasa så nu ville de ha korv på en gång.



     

Alvin med sin pappa              Axel skottar också
och skottar snö                          lite snö

      
                            Grabbarn grillar korv
 

När vi hade blivit mätt på korven var barnen rätt nöjde att gå in för att vila en stund. Nu har jag precis klivit upp efter  en stunds vila. Kalle och Alvin sover än och Axel spelar nicke nyfiken på Ps2. Nu skall jag strax börja med maten. Idag tror jag det blir kyckling, hasselbaks potatis och någon god sås, och sallad.
Till efterrätt blir det glass och fruktsallad, mums!!






Badet 32.3 grader

Det vart badet idag för oss. Härligt ! 32.3 grader varmt i vattnet och lagomt mycket med folk där. Nu är man rätt så trött efter att varit på badet några timmar, så nu ska jag till och laga lite mat för att mina föräldrar kommer hit och ska äta hos oss. Det blir lax och potatis med rom sås och sallad till, gott gott !!
Mormor och morfar var också med och badade. Lägger in några bilder på dagens härliga bad!!

     
Alvin och mamma i              Axel simmar som en
badet !                                          fisk!

     
Även mormor och                Alvin med pappa
morfar var med o badade           Kalle


Axel busar med morfar!

Let´s dance

Ja då var det fredag kväll då och let`s dance. Undra hur det går i kvällens program då? Ja vem vet. Nu ska man snart gå och krypa till kojs för man är rätt seg. Hoppas på en ny kul dag med familjen. Kanske man ska fara o bada när det är varm vatten i morgon. Vi få se vad vi hittar på. Men nu ska jag gå och se klart på let`s dance. Alvin sover med Axel är uppe och myser med mamma. Kalle är och hjälper till med en bastu som skulle flyttas, vet inte när han kommer hem.
Var även till Madde en sväng i kväll och tittade på Erik`s nya rum som Madde har målat och satt upp en fond vägg. Skit snyggt vart det för att vara Madde som gjort det, ha ha nu var jag lite stygg. Nä ett beröm till dig Madde för ett häftigt rum till sonen. Vi syns i morgon då  pling plong!!


                                                                                     


Ny dag!

Nu har en ny dag börjat. Idag känner jag mig faktiskt lite piggare men det är inte bra. Svettas och fryser om vart annat. Även värken i huvudet är kvar.
Alvin är feberfri så jag hoppas att han är frisk snart  så vi kan starta om på en ny vecka som kommer. Axel är på dagis han idag som han tycker är så roligt. För där får de göra så mycket roligt tillsammans med sina kompisar och fröknar.

                                                                                       

Nu ger jag upp!!

Nää!! nu måste jag gå och lägga mig innan huvudet spricker. Nu har man suttit och försökt få till bloggen lite bättre, men jag vet inte om jag lyckas. Men får man sitta och knappa en stund så ska ni nog få se att jag får till någonting.
Hoppas att man vaknar med en bättre piggare dag i morgon, när det går mot helg o så där.
Tänk om man kunde bli pigg. Skulle behöva fara till stan och köpa någon födelsedags present åt Alvin, för snart fyller han 3 år " den 10 feb". Svårt att veta vad man ska köpa men han har önskat sig en racerbil, så man får väl se vad man hittar på åt honom.
Det är så svårt tycker jag när dom har allt. Alvin har ju så mycket saker efter sin storebror så det är inte lätt..
Ha det så bra alla bloggare så hoppas jag att man kan skriva in ett inlägg i morgon också. Godnatt och sov gott!!



 
                                                                                             

Axel presentation !

Axel Sjögren heter jag och fyller 6 år till sommaren. Jag gillar att sporta, som typ slalom, skriskor, längdskidor ,bandy och fotboll. Jag är en kille som gillar att pyssla i lugn och ro på mitt rum. Lego och turtles är också en favorit. jag tycker även om att köra min cross och fyrhjuling.

  
Axel snart 6 år        Han kör sin cross


                  
    
 öknerundan 08        Gillar att stå i mål   

 
   Axel julen 2008 

                            



Alvins presentation !

                                                                                                                                 
 
   Alvin Sjögren heter jag och fyller snart 3 år.
 Mina intressen är att leka med min storebror,
leka med turtles och allt som har med motorer att göra.  Jag har även nu börjat att åka skidor.                                                                         

    

Alvin snart 3 år                     Julen 2008

              

Alvin åker skidor                  Tomtenisse 08

   

Alvin sitter på fyrhjulingen   Syskonen ute i
med storebror Axel                         snön



Alvin på hockeyplan 08

            

38 grader

Ja då var det kväll igen. Alvin har nyss somnat så jag tänkte in och skriva ett litet inlägg. Lilleman har fått feber ikväll igen,38 grader.
Axel sitter o leker med lego en stund innan han ska krypa ned i sängen. Jag ska även gå och lägga mig snart, har så ont i huvudet och super förkyld. Känns som det inte blir nå bätte.

                                   
   Lilleman Alvin                                          Axel spelar apa

Godmorgon!

Ännu en dag som man är golvad i denna förkylning. Nu börjar jag bli less på att vara hemma och innomhus i sängen. Alvin är fortfarande väldigt förkyld och hostig, men jag tror inte att han har någon feber idag. Men vem vet!
Tänkte kanske höra med Alvins morfar om han får komma en stund till han idag så mamma får vila lite. 

                                                                                         

Två slalom kurser avklarade!

Ja nu har Axel gått klart sina två slalom kurser. En gick i slutet av 2008 och en nu i jan 2009. Axel tycker att det är jätte roligt att åka nu när han fått lära sig grunderna ända från början.
Nu i helgerna här var Axel med sin kompis Wille och deras pappor till Hassela en hel dag och åkte slalom i alla backar som de har där, och de tyckte grabbarna va skit kul och häftigt.
Även träffade de på sin kompis Teodor med han pappa som också var där för att åka slalom. De var ju rätt kul att 3 stycken från samma dagis avdelning var där, så de åkte hela gänget tillsammans en hel dag.
Det måste ha varit en oroligt rolig dag att vara ett helt pojk och papp gäng i slalom backen utan tjatande mammor och bråkiga småbröder och småsystrar.
Axel pratar mycket om den här dagen och vill gärna fara tillbaka till Hassela för att åka slalom och kanske även gå och bada nästa gång.
De ska vi ta och göra nu någon helg framöver och låta lillebror kanske få prova att stå på slalomskidorna för första gången med stöd av pappa Kalle " De ska börjas i tid brukar de säga"

Lägger ut en bild på Axel i liftkön i Getberget

 

Här visar Axel stolt
upp sitt diplom!  
         Axel i backen!  

                                       
  

Nu gör jag kväll!!

Nu har precis lille man Alvin vaknat med världens krupp hosta och feber, så det är dags och säga hejdå för idag. Kanske man kan komma mer överens med bloggen i morgon om man får sitta en stund och knappa.
Men nu måste jag gå och ta hand om sjuka barn. God natt alla bloggare vi hörs.


Hejsan!!

Ja här sitter man och jävlas med denna blogg 21/1-09, men jag hoppas att det blir så man kan snart. Ja en hemsk influensa har man åkt på. Gud va jag är förkyld.
Nu är det andra veckan jag är hemma från jobbet för denna influensa. Även Alvin är dålig. Han har haft feber i 5 dagar nu, så jag hoppas det vänder någongång så vi blir friska.
Axel börjar bli förkyld han o nu men det är ju inte konstigt i denna smitt härd.

Provar med att lägga ut några bilder, för att se om det fungerar. De är en liten bild presentation på Familjen Andersson/ Sjögren

Det här är bus grabbarna Alvin till vänster och Axel till höger

Här är mina gullungar!!

Måste även lägga ut en bild på mig. ha ha!!!



Här är en bild på min sambo kalle

Start!

Ja nu är man inne på min blogg. Men jag måste erkänna att man inte kan med det här riktigt, men jag ska försöka få till något.

Tjena!


RSS 2.0